top of page

Broeders van Liefde Saul en Edouard startten een nieuw project op in het Ethiopische stadje Yirgachaffe. Ze geven thuiszorg en onderwijs aan kinderen met een verstandelijke beperking. Meestal gaat het om kinderen die een verborgen bestaan leiden, zoals Metike. Uit onmacht, onwetendheid of schaamte... Het meisje brengt haar hele leven al door in haar klein huisje van slechts een paar vierkante meter groot. Dit is haar hele wereld…

 

De broeders zien het als hun missie om al die "verborgen schatten" in Yirgachaffe te ontdekken en hen de kans te geven zich maximaal te ontwikkelen. Want ieder kind heeft recht op onderwijs, ieder kind heeft het recht om het beste uit zichzelf te halen!

 

De Koningin van Sheba

daagt jullie uit!

**Bij online doneren moet Fracarita Belgium een deel van uw gift afstaan aan een betaalprovider. Indien u dit wil vermijden, kunt u rechtstreeks storten op ons rekeningnummer (zie kader rechts).

Jouw steun maakt
het verschil!

Je kan dit project steunen door een financiële bijdrage te leveren op het rekeningnummer van Fracarita Belgium:
IBAN BE51 4459 6281 2162
met vermelding “Zuidactie 2018”.

Vanaf € 40 heb je recht op een fiscaal attest.

Maak kennis met de "verborgen schatten" van Br. Saul:

Bij de verdere ontwikkeling van dit nieuwe project voor kinderen met een verstandelijke beperking in Ethiopië, zal er veel worden samengewerkt met andere projecten van de Broeders van Liefde in de Regio. Een mooi staaltje van Zuid-zuidsamenwerking!

Lees meer

Afrikaanse samenwerking

De plannen voor Yirgachaffe

Br. Saul en Br. Edouard willen hun activiteiten in Yirgachaffe stap voor stap verder uitbouwen. Ze willen er vooral een duurzaam project van maken dat door de lokale gemeenschap wordt gedragen. Lees meer.

Vereenvoudigde campagnefilm::

Campagnelied

Wij doen mee!

Download hier de button om op je website te plaatsen.

Instrumentale versie 'De schat in Metike' - Rik Loobuyck
00:00

Campagnelied op startdag met Sarah Vangeel en William Daelemans:

Oude kleding

Heeft jouw school of voorziening een rode kledingcontainer van Wereldmissiehulp (WMH) staan? Dan gaat voortaan 10 cent per ingezamelde kilo oude kledij of schoenen naar de Zuidactie. Dus: duik in je kledingkast en verzamel al wat je niet meer nodig hebt. Vele kleintjes maken één grote!

Container plaatsen t.v.v. de Zuidactie

Waar staan WMH Zuidactie-containers?

De Zuidactie in scholen en voorzieningen: 

STARTDAG 

Startdag in Leopoldsburg: