Steun

Met de Zuidactie willen we geld inzamelen voor:

 1. Kwaliteitsvolle werking school
  Om kwaliteitsvol onderwijs te kunnen bieden, heeft de school nood aan specifieke hulpmiddelen voor haar blinde en slechtziende leerlingen. Denk maar aan brailletypmachines, brailleprinters, brailleleesregels, uitleessoftware, specifiek didactisch materiaal (kaarten in reliëf, sprekende rekenmachines, ...). Dit kost heel wat. Zie prijslijst hieronder.
   De klasgroepen worden bewust zo klein mogelijk houden. Ook dit vraagt extra middelen,  want hiervoor zijn meer leerkrachten nodig.


   

 2. Toegang voor allerarmste kinderen
  De verblijfskosten op het internaat worden niet gesubsidieerd. Kinderen uit kwestsbare gezinnen kunnen deze kosten niet of nauwelijks betalen. De school zoekt sponsors voor hen, en ook Fracarita Belgium ondersteunt, maar desondanks zijn er wachtlijsten. Een deel van de opbrengst zal worden gebruikt voor een sociaal fonds zodat ook de allerarmste kinderen onderwijs kunnen volgen.   

 3. Water
  In het regenseizoen komt er vaak geen water meer uit de waterleiding.  Dit is uiteraard nefast voor de werking van de school en het internaat, en voor het welzijn van de leerlingen. Geen zuiver drinkwater, geen water voor de toiletten, geen water om te poetsen, kleren te wassen, ... Met de Zuidactie zal daarom de bouw van een waterput worden gefinancierd. Zo heeft de school een jaar lang toegang tot water en hoeft er niemand met jerrycans naar de waterbron enkele kilometer verderop te sjouwen.

Jouw steun maakt
het verschil!

Je kan dit project steunen door een financiële bijdrage te leveren op het rekeningnummer van Fracarita Belgium:
IBAN BE51 4459 6281 2162
met gestruct. mededeling +++038/0190/00052+++

Vanaf € 40 heb je recht op een fiscaal attest.

**Bij online doneren moet Fracarita Belgium een deel van uw gift afstaan aan een betaalprovider. Indien u dit wil vermijden, kunt u rechtstreeks storten op ons rekeningnummer (zie links).

 

Wat betekent jouw gift concreet:

€ 6

Braillepapier (50p)

€ 20

Loep

€ 30

Sprekende rekenmachine

Braille typmachine

Witte stok

€ 40

€ 1.000

 

© 2018 Fracarita Belgium

 

CONTACT

Fracarita Belgium, Jozef Guislainstraat 43, 9000 Gent

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now