Marie-Louise

Altijd standby

Marie-Louise is de psycholoog van de school. Kinderen kunnen bij haar steeds terecht, voor welk probleem dan ook. Ze is één van de belangrijkste medewerkers op school, want heel wat leerlingen hebben het psychologisch erg zwaar. Vooral dan de leerlingen die nog niet zo lang geleden de boodschap kregen dat hun zicht niet meer zou terugkeren. Marie-Louise is permanent stand-by, 24 uur op 24, 7 dagen op 7. 

Neerslachtig

“Kinderen die net op onze school aankomen, zijn in het begin vaak erg neerslachtig”, vertelt Marie-Louise.  “Ze zien geen toekomst voor zichzelf en hebben weinig geloof in eigen kunnen. Thuis krijgen ze vaak de boodschap dat het weinig zin heeft om verder te studeren. Dat ze voor de rest van hun leven afhankelijk zullen blijven van anderen. Een deprimerende gedachte." 

 

Welzijn prioritair
"Het welzijn van de leerlingen is voor onze school daarom echt dé absolute prioriteit. Als de leerlingen zich niet goed in hun vel voelen, dan lukt het leren toch niet. Ik volg leerlingen daarom individueel op. M’n deur staat altijd voor hen open, voor welk probleem dan ook, groot of klein. Na een paar maanden begeleiding, zien we dat de leerlingen het leven opnieuw positief beginnen in te zien. Ze merken dat ze kunnen lezen, schrijven en rekenen in braille en van de leerkrachten krijgen ze te horen dat er heel wat beroepen zijn die ze wel kunnen uitoefenen. De oud-leerlingen zelf zijn daar het beste bewijs van.”

IMG_4859.jpg
IMG_4707 - kopie.jpg