top of page

Claude

Claude gaat al een jaar niet meer naar school. Ook al zat hij helemaal vooraan in de klas, hij kon het bord onmogelijk nog lezen. Hij raakte helemaal achterop. Zijn ouders besloten hem van school te halen. Nu zit hij thuis. Met niets om handen... 

De vader en moeder van Claude maken zich grote zorgen. Wat als zij er niet meer zijn? Hoe zal Claude ooit op eigen benen kunnen staan? 

IMG_4985.jpg
IMG_4885.jpg
IMG_4707 - kopie.jpg

Het plattelandsgezin heeft het nu al bijzonder moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen ...

Toch naar school?

Op een dag komt Marie-Louise bij het gezin langs. Ze vertelt over de school waar ze werkt. Een heel bijzondere school voor kinderen met een visuele beperking. Misschien is er nog een plaatsje vrij voor Claude.
Dit hadden Claude en zijn ouders nooit durven dromen! Want met een diploma op zak, kan hij later  toch nog zijn eigen brood verdienen, ondanks zijn beperking. Claude kan opnieuw aan zijn toekomst bouwen!

IMG_4816.jpg
IMG_4404.jpg
IMG_4401.JPG
IMG_4409.jpg

“Mijn zoon wordt  
bedelaar”

De vader van Claude ziet de toekomst van zijn zoon somber in. “Claude was één van de slimsten van zijn klas. Hij was onze grote hoop. Maar nu hij niet meer naar school kan, zie ik geen toekomst voor hem. Ik vrees dat hij later bedelaar wordt, zoals de meeste blinden in ons land.”

IMG_4776.jpg
bottom of page